Grissini
Recept på Grissini jag gjort under kvällen.
25g jäst
3 dl vatten
2 msk rapsolja/olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 6,5 dl mjöl (el. hälften vetemjöl/grahamsmjöl)
Pensling: mjölk
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt olja, salt och socker. Häll detta över jästen och rör tills det löst sig. Tillsätt mjöl och jäs under duk i ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bord och dela den i ca 35 bitar. Rulla bitarna till smala längder, som passar plåtens kortsida. Lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 25 minuter.
Pensla pinnarna med mjölk. Grädda i 200 grader ca 30 minuter eller tills de fått fin färg och känns torra.
Kommentarer
Trackback