Grissini

Recept på Grissini jag gjort under kvällen.

25g jäst
3 dl vatten
2 msk rapsolja/olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 6,5 dl mjöl (el. hälften vetemjöl/grahamsmjöl)

Pensling: mjölk

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt olja, salt och socker. Häll detta över jästen och rör tills det löst sig. Tillsätt mjöl och jäs under duk i ca 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bord och dela den i ca 35 bitar. Rulla bitarna till smala längder, som passar plåtens kortsida. Lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 25 minuter.

Pensla pinnarna med mjölk. Grädda i 200 grader ca 30 minuter eller tills de fått fin färg och känns torra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0